disable right click

Sunday, 22 November 2015

Tempahan Pukal Minima 20 pasang

Berimpian mempunyai jenama sendiri...

kami boleh membantu merealisasikan impian tersebut..
Lukiskan design atau sample baju, bawa kain, bayar deposit, kami akan buatkan sample, kurang berkenan kami akan cantikkan sehingga puas hati..

Dengan hanya minima 20pasang sudah ada jenama sendiri..
best kan :-

✔ Baju kurung tradisional
✔ Baju kurung Pahang/pesak gantung
✔ Jubah dress
✔ Blouse
✔ Kemeja
✔ Cardigan
✔ Palazzo
✔ Seluar slack
✔ Selendang 
✔ Tudung express
✔ Telekung
✔ Baju kanak-kanak
✔ Uniform
✔ dan sebagainya


:: Kualiti jahitan kami adalah kualiti jahitan butik kilang..
menggunakan benang jahit tepi sama warna dengan warna material serta langkau mata yang kecil dengan menggunakan mesin dan benang yang berkualiti..pasti puas hati..

:: Pengalaman kami menjahit untuk beberapa butik terkenal sekitar Shah Alam, Bangsar, KLCC dan serta Malaysia.

:: Kami telah menjahit ratusan ribu helai tudung, telekung, pakaian serta uniform.

:: Juga biasa dengan kerja-kerja berkualiti tinggi seperti membuat panji-panji kebesaran negara.

Jemput datang untuk menjadikannya kenyataan!

Sebelum tu hubungi kami untuk temujanji
03-5103 8583 atau 010-928 5344 blackredsec28@gmail.com




Saturday, 21 November 2015

Kualiti Jahitan

Harga Mahal vs Harga Murah..

Para pekerja kami adalah :-
  Profesional yang berkelulusan fashion textile
Terlatih dan berpengalaman

Perkhidmatan kami :-
  Tawaran perkhidmatan yang terbaik berketepatan dengan harga yang di tawarkan.

Perkhidmatan kami termasuklah melukis pola tempahan..
Dan ini lah kos paling besar - menggajikan pelukis pola.

"Kami lukis pola, bukan pola tekap baju siap"

Nak bayar upah murah?
Boleh, tapi tak boleh komplen la ya..
Ada banyak cara, menghasilkan jahitan murah..

bak kata omputih..
you pay peanut, you get monkey

Setiap kualiti ada harganya, samada..
kualiti pasar malam
kualiti pasaraya
kualiti butik
kualiti 5star butik

Kami kilang jahit, kami jahit ikut budget pelanggan..:)

Hari ini kilang cuti am, apa pun ..
no tel kami 03-5103 8583
atau 010-928 5344
emai : blackredsec28@gmail.com

cher bayangkan baju yang ditempah menjadi seperti cake dibawah....
anak cina makan pengat, sendiri mau ingat...





Friday, 20 November 2015

Kenapa Kena Beli Kain Sendiri

Diantara terma - terma kami

Terma No. 1,

” K
ami hanya menerima tempahan jahitan pukal minima 20pasang untuk 1 design dengan pelbagai standard size dan TIDAK menyediakan kain. Jadinya pihak tuan/puan boleh menggunakan apa jenis kain dan warna…”

Kenapa ???

Ini adalah kerana :-

  1. Sekiranya kami menyediakan kain, kami terpaksa membeli kain minima 1 kayu untuk setiap warna.
Kami beli kain terus dari pengilang, pembekal & juga pengimport kain.
Dan antara syarat pembelian adalah kena beli 1 kayu minima.

Kena beli terus dari mereka untuk mendapatkan harga penjimatan maksimum.

Oleh kerana itu, pelanggan juga terpaksa membeli minima 1 kayu untuk setiap warna yang di kehendaki.

Jadi ini agak kurang sesuai untuk sesetengah pelanggan kami.

  1. Pemilihan warna setiap orang adalah amat berbeza.

Apa yang cantik di mata kami, belum tentu cantik di mata pelanggan.

Sebagai contohnya,
warna merah sahaja mempunyai banyak rona warnanya...
Ada merah cili, merah hati, merah darah, merah jambu juga merah mak ngah…J

Jadi adalah lebih baik para pelanggan memilih warna yang bersesuaian dengan hatinya..

Nanti tak adalah ungkapan “merah sangat lah mak ngah”…hehehe

  1. Kami juga kurang memahami target market pelanggan.

Setiap pelanggan mempunyai target market yang berbeza maka citarasanya pun agak berbeza dari segi material yang digunakan, warna dan seleksi designnya.

Contohnya,
Target market untuk mereka yang berumur 25 tahun PASTI berbeza dengan nenek yang 52 tahun.

Jarang sekali nenek berusia 52 tahun menggenakan warna cili merah…ye tak?
i.e merah yang lebih lembut agak sesuai untuk mereka..

  1. Adalah lebih baik pelanggan menggenali produk mereka sendiri.

Dengan kata lain, kita tahu jenis kain, texture kain dan kesesuian setiap jenis material.
Ini juga ilmu yang boleh di kongsikan dengan bakal pelanggan kelak.

Percaya lah…
Fabric hunting adalah pengalaman yang amat menyeronokkan,

Cuba lah…


Oh ya,
Untuk mereka yang kurang jelas, saya kongsikan sedikit ilmu.

1 kayu bersamaan lebih kurang 55meter ke 60meter mengikut jenis kain dan juga pembekal.

Sekiranya kita buat dress, maka ianya menggunakan 4meter ke 5meter mengikut saiz,

Jadinya 1 kayu kita akan dapat lebih kurang 12pasang sahaja.

Namun berlainan dengan tudung awning, kita boleh dapat 70-80helai untuk 1 kayu.

Jadi untuk tidak memeningkan kepala masing-masing, saya nasihatkan para pelanggan membeli sendiri material dan kami hanya ambil upah jahitan..mudah kan

Bila kita buat sesuatu, bukan sekadar untung yang kita kira,
kegembiraan itu yang membuat kita buat dan buat lagi..

Semua orang gembira kan !!!

Oh,
Boleh dapatkan nasihat percuma dari Jr Desinger kami di showroom yang terletak di :-
Blackred Art Studio
12A, Jalan Labu 28/23
Seksyen 28
40400 Shah Alam
Selangor

Hubungi mereka untuk temujanji di talian 03-5103 8583 atau 010-928 5344


Jom gi fabric hunting…jalan-jalan cari kain…



Stok Habis !!!

Alamak …

Stok habis !!!

Ada orang mula dengan 20pasang dulu...
takut-takut tak habis jual katanya..

Sekali terover pulak dia nya promo..
Sudah tak cukup stok..

Kelam kabut minta kami jahitkan...
cher bayangkan beliau ada 10color untuk design ini sahaja...

Melintang pukang kilang nak keluarkan stok...

Dan yang penting, dah jual tak ada return...
Semua puas hati dengan kualiti jahitan kami..

Terpulang lah mahu jahitan yang cam mana..
yang penting kita sama-sama happy..

Nak ikut jejak brand baru ni ???

Marilah ke showroom kami, di Section 28, Shah Alam
call dulu 03-5103 8583 atau 011-3389 7172

Sama-sama kita membina nama !!!








Thursday, 19 November 2015

Buat Brand Sendiri

Kita suka berniaga fesyen, tapi ada banyak isu la pula..

  Jual brand orang
Selalu tak ada stok
Harga tak menentu
Pilih kasih diantara agen
Kena bayar dulu baru dapat barang

Duit kita sudah tiada nilai kepada mereka…
Sudah penat kerana perkara remeh-temeh begini..

 
Apa kata buat brand sendiri..

Kami menawarkan tempahan jahitan untuk harga pukal dengan minima 20pasang sahaja..
Nak jahit tudung, baju, seluar dan apa sahaja..
Semua boleh !!!

✔ Bawa design
✔ Bawa sample
✔ Bawa material

Tak ada sample?
tak mengapa !!!!

Para pekerja kami adalah mereka yang berkelulusan Fashion Textile juga amat terlatih,
mereka mampu memberi khidmat nasihat seperti design dan material yang lebih sesuai.

Apa tunggu lagi
Apa tangguh-tangguh lagi
Kita buat brand sendiri

✔ 
Kita punya kita control!!!

Masa itu EMAS
Jom !
Jom !!
Jom !!!

Pantas ke showroom kami di :-

Blackred Art Studio
12A, Jalan Labu 28/23
Seksyen 28
40400 Shah Alam
Selangor

Sesat ???
hubungi 03-5103 8583 atau 011-3389 7172

Kami tunggu ya!!!



Wednesday, 18 November 2015

Cara meminta Sebutharga (Quotation)

Pelanggan yang di hormati,
Cara tepat meminta sebut harga..
Mohon berikan design serta finishing design yang diberikan..
ini adalah untuk memudahkan kami untuk mengira kos dan seterusnya memberikan sebut harga..

Contohnya :
➽ Pakaian
√ Jubah Dress A cut
√ Zip sorok dibelakang/depan
√ Lengan - zip sorok wuduk friendly
√ Patch lace di tangan
√ Patch lace di pinggang
√ Butang balut di tangan as accessories cantik sahaja.
√ Material : Dull satin
➽Tudung :-
√ Tudung instant
√ awning
√ berdagu
√ Jahitan keliling tudung dengan coverstich/jahit tepi halus/single
:: sertakan gambar pakaian/tudung
➽ Juga nyatakan mahukan jahitan bagaimana;
√ Tip top gred A
√ Butik kilang standard kami
√ Pukal readymade.
+ langkau jahitan lebih besar.
+ jahit tepi warna putih/hitam.
+ benang polyester.
Dengan memberi info begini, pihak admin dengan mudah menggira kos dan memberikan sebut harga dengan secepat mungkin.
Nak lagi senang datang je terus ke tempat kami di Section 28, Shah Alam.
Hubungi 03-5103 8583 atau 011-3389 7172 untuk temujanji.
Jr Designer kami pasti dapat membantu dengan sebaiknya...
dan sekiranya bernasib baik, saya sendiri yang akan attend tuan/puan..

Itu pun namanya rezeki...smile emoticon




Harga Mahal vs Harga Murah

Para pekerja kami adalah profesional yang berkelulusan fashion textile, jadi kami seboleh-bolehnya mahu memberikan perkhidmatan yang terbaik berketepatan dengan harga yang di tawarkan.
Perkhidmatan kami termasuklah melukis pola tempahan..
Dan ini lah kos paling besar - menggajikan pelukis pola.

"Kami lukis pola, bukan pola tekap baju siap"
Nak yang murah pun boleh, tapi memang ada perkara yang terpaksa kami colek sikit lah contohnya benang jahit tepi berwarna putih/hitam la ya..tak ikut warna kain la..
Ada banyak cara lagi, kalau nak murah.. (biar lah ianya menjadi rahsia si tukang jahit)
bak kata omputih..

You pay peanut, you get monkey
kalau baju yang di tempah jadi cam kek kat bawah, fikir-fikir lah ya..
Anak cina makan pengat, sendiri mau ingat...
Tepuk dada tanya selera...!